home_b1.jpg

Voorproefje Ben Wolken

Binnenkort verschijnt Kortere Verhalen van Ben Wolken. Hier gratis de eerste 20 pagina’s. Binnenkort zijn ze alle 350 te lezen. Te bestellen via www.uitgeverijprominent.nl. Of de boekwinkel kan ook.

‘Ben Wolken behoort tot de randfiguren die aan de literatuur extra kleur geven. Zonder die marge is de literatuur een schilderij zonder lijst,’ aldus Wim Hazeu in zijn Nawoord. Van Ben Wolken is heel weinig bekend. Hij werd in 1924 geboren in Nijmegen en stierf in 1988 in Hilversum. Hij verdiende zijn brood als leraar Nederlands en geschiedenis aan middelbare scholen. Hij dichtte en schreef en trok op met dichters als Ido Keekstra en Sake Helder en kunstenaars als Jan Schoonhoven.

De hier gebundelde 350 Kortere verhalen publiceerde hij in de jaren zestig van de vorige eeuw in de culturele tijdschriften Roeping en Raam. De verhalen in een notendop zou je ook uitgebreide aforismen, gecomprimeerde anekdoten, een micro-sprookjes of soms gewoon grappen kunnen noemen. Het Nieuwsblad van het Noorden schreef in 1963: ‘Ze zijn niet allemaal even raak, maar de meeste getuigen toch van een scherp formuleringsvermogen op humoristische grondslag.’

Zie ook:

pdf icon  Wolken Verhalen.pdf