2016-04-10 15.18.19.jpg

Tien jaar na het overlijden van Gerard Reve

Het was een druk Reve-weekeinde. Vrijdagavond 8 april presenteerde Bert Boelaars zijn boek 'Voor het Naaktgeslacht' op de Reve-avond in de OBA. Volle bak met zo'n 200 gasten die konden luisteren naar onder meer Wouter van Oorschot, Aleid Truijens, Theodor Holman en Anton de Goede.

Op zondag 10 april was Bert Boelaars in het atelier van Gerard van den Oetelaar in Weert. De afbeelding op omslag van het boek 'Voor het Naaktgeslacht' is van de hand van Van den Oetelaar. Er waren veel mensen aanwezig die met Reve zijn omgegaan in zijn Weerter periode. Er werden dan ook veel herinneringen opgehaald.

Bert Boelaars heeft een aantal radio-interviews gehad in Hilversum en Maastricht. De Limburger besteedde een pagina aan Boelaars en zijn boek.

Arjen Fortuin besteedde aan 'Voor het Naaktgeslacht' aandacht in zijn column in NRC Handelsblad van 8 april. Maar verder liet de Nederlandse literuur-pers het behoorlijk afweten. De Volkskrant kwam op zaterdag 8 april met een Reve-special. Maar Bert Boelaars werd niet genoemd. Trouw kwam met een eigenaardig stukje en Het Parool had kennelijk nauwe banden met de organisatie van de Reve-avond in Felix Meritis. Bram Peper werd uitgebreid geinterviewd over Reve. Zelfs de geinterviewde vroeg zich af waarom. En op zaterdag 9 april werd uitgebreid verslag gedaan van de avond in Felix Meritis.

Enfin, het zij zo. Iedereen maakt zo zijn eigen keuzes en afwegingen.